Pogoji zasebnosti


Varnost osebnih podatkov in GDPR


V Sonček d.o.o., Podklanc 31, 2370 Dravograd (v nadaljevanju: “ Sonček d.o.o ” ali “upravljavec”) se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki svojih strank, potencialnih strank, obiskovalcev spletnih mest ter vseh posameznikov, ki nam ob stiku razkrijejo osebne podatke (v nadaljevanju: “uporabniki”), zato sprejemamo to Politiko varstva osebnih podatkov (v nadaljevanju: “Politika”), s katero svoje uporabnike na pregleden, razumljiv in preprost način seznanjamo z nameni, pravno podlago obdelave njihovih osebnih podatkov in pravicami v zvezi z obdelavo, kot so jim te zagotovljene z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju: “Splošna uredba o varstvu podatkov”).


Osebni podatki/uporabniški podatki

Osebni podatek je podatek, ki se nanaša na posameznika: ime, priimek, starost, naslov, e-naslov, telefonska številka in podobne informacije.

Upravljavec ne zbira in ne obdeluje uporabnikovih osebnih podatkov, razen kadar mu to omogoči oziroma v to privoli oseba, npr. ob naročilu izdelkov ali storitve, ko se naroči na prejemanje e-novic, sodeluje v nagradni igri itd. Kadar za zbiranje osebnih podatkov obstaja zakonska podlaga, je obdelava potrebna za izvrševanje pogodbenih obveznosti ali kadar je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva upravljavec (v nadaljevanju: “zakonit interes”).

Podatki, ki jih lastniku spletnega mesta posredujete preko spletnih strani, bo uporabil izključno lastnik spletnega mesta z namenom izpolnitve naročila iz ponudbe storitev ali izdelkov podjetja Sonček d.o.o. V skladu z naravo takšnih informacij lastnik spletnega mesta skuša po svojih najboljših močeh zagotavljati varno zbiranje, prenos in shranjevanje osebnih podatkov. Lastnik spletnega mesta vaših osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim pravnim ali fizičnim osebam. Kadarkoli lahko uveljavljate pravico do dostopa, do popravka ali preklica dovoljenja za uporabo svojih osebnih podatkov.

Spletno mesto vsebuje tudi povezave na spletna mesta tretjih oseb. Podjetje Sonček d.o.o. ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino na teh spletnih mestih oziroma straneh.

Upravljavec skladno z nameni zbira naslednje osebne podatke:

 • osnovne podatke o uporabniku (ime, priimek, naslov, poštna številka, kraj),
 • kontaktne podatke in podatke o uporabnikovi komunikaciji z upravljavcem (e-poštni naslov (email), telefonska številka, datum, ura in vsebina email komunikacije),
 • podatke iz prostovoljno izpolnjenih obrazcev s strani uporabnika, npr. prijavo na e-novice.

Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov, je:

Sonček d.o.o.

Podklanc 31, 2370 Dravograd

matična številka 5371805000

e-mail: info@pohistvo-soncek.si


Obdelava osebnih podatkov

Osebne podatke obdelujejo tudi naši obdelovalci, ki so zaupanja vredna podjetja, ki so za svojo dejavnost registrirani in zagotavljajo ustrezen nivo varovanja osebnih podatkov. Obdelovalci obdelujejo vaše osebne podatke po naših navodilih in izključno v našem imenu.

Obdelava osebnih podatkov pomeni kakršnokoli delovanje, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki, zlasti zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje in prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporabo, razkritje s prenosom, sporočanje, razvrstitev ali povezovanje, blokiranje, izbris ali uničenje. Obdelava je lahko ročna ali avtomatizirana.

Vrsta, podlaga in način obdelave vaših osebnih podatkov je odvisna zlasti od namena, zaradi katerega vaše podatke obdelujemo.

Obdelava osebnih podatkov za namene neposrednega trženja

Če ste privolili v obdelavo vaših podatkov za namene neposrednega trženja, to zajema:

 • pošiljanje e-novic o aktualnih ponudbah izdelkov iz našega prodajnega programa

Neposredno trženje izvajamo preko elektronske pošte in družbenih omrežij.


Politika zasebnosti

Na določenih mestih spletnih strani www.pohistvo-soncek.si podjetje zbira nekatere osebne podatke uporabnikov, a izključno takrat, kadar uporabniki to sami omogočijo oziroma v to privolijo preko različnih kontaktnih obrazcev na spletni strani.

 • Z oddajo naročila za razrez po meri

Podjetje skrbno varuje osebne podatke uporabnikov, kar pomeni, da:

 • ne bo zlorabilo osebnih podatkov uporabnikov na kakršen koli način
 • osebnih podatkov ne bo posredovalo naprej nepooblaščenim tretjim osebam
 • se lahko uporabniki kadarkoli odjavijo od prejemanja katere koli e-pošte podjetja.


Čas hrambe osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov ne obdeluje podatkov dlje, kot je treba za doseganje namenov, za katere so bili osebni podatki zbrani in nadalje obdelani.

Osebne podatke, ki jih Sonček d.o.o obdeluje zaradi izvedbe pogodbe, hrani Sonček d.o.o za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še 5 let po njenem prenehanju, razen v primerih, ko pride med vami in upravljavcem do spora v zvezi s pogodbo. V takem primeru hrani Sonček d.o.o podatke še 5 let po pravnomočnosti sodne ali arbitražne odločbe ali poravnave ali, če sodnega spora ni bilo, 5 let od dneva mirne rešitve spora.

Osebne podatke, ki jih Sonček d.o.o obdeluje na podlagi zakona, hrani Sonček d.o.o za obdobje, ki ga predpisuje zakon.

Osebne podatke, ki jih upravljavec obdeluje na podlagi vaše osebne privolitve ali zakonitega interesa, hrani Sonček d.o.o trajno, do preklica vaše privolitve oz. zahteve po prekinitvi obdelave. Sonček d.o.o take podatke izbriše pred preklicem le v primeru, da je namen obdelave osebnih podatkov že dosežen ali če tako določa zakon.

Uporabnik lahko kadarkoli s pisnim obvestilom na naslov podjetja ali preko e-naslova info@pohistvo-soncek.si zahteva, da podjetje trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja.

Po preteku obdobja hrambe bo Sonček d.o.o vaše osebne podatke učinkovito in trajno zbrisal, tako da jih ne bo več mogoče povezati z vami.


Vaše pravice

Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov info@pohistvo-soncek.si in podrobno pove, katere privolitve želi preklicati.

Poleg tega ima tudi naslednje pravice:

 • Pravico do dostopa od svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, in sicer od koga so osebni podatki,
 • Pravico do popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, od koga so osebni podatki,
 • Pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov
 • Pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno s profiliranjem
 • Pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov.

Objava sprememb

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena v tej izjavi o varovanju osebnih podatkov, večje spremembe pa tudi na vstopni strani www.pohistvo-soncek.si in na drugih ustreznih mestih.


Posodobljeno: maj 2020

Ostanite v kontaktu z nami!

Vas zanima več o naših storitvah?
Pokličite nas!

Oddajte povpraševanje

Sporočilo uspešno poslano!

Hvala vam za vaše sporočilo, odgovorili vam bom v najkrajšem možnem času!

Naši dobavitelji